Skip to main content

Stotter­behandeling kinderen van 6-12 jaar

Specialist(en)

Bij de stotterbehandeling van basisschoolkinderen van 6 - 12 jaar kijken we naar wat er vervelend, moeilijk of lastig is aan/door het stotteren en of we het spreken en stotteren makkelijker kunnen maken.

Daar werken we gezamenlijk aan. U en andere belangrijke personen uit de omgeving van uw kind wordt actief betrokken bij de therapie. Dat zijn ouders, familie en eventueel school. Op school kan ook voorlichting over stotteren gegeven worden aan leerkrachten en /of aan de klas zodat ook op school op een goede manier met uw kind en het stotteren wordt omgegaan. Daardoor kan spanning en andere gevoelens afnemen zodat de weg naar soepel en handig spreken en stotteren makkelijker gemaakt wordt.
Samen met u en uw kind kijken we naar hoe stotteren in elkaar zit. We gaan samen proberen stotteren makkelijker te maken en te leren hoe je lastige stotters kunt opvangen. Ook kunnen we als het nodig is werken aan meer vloeiendheid.
We gaan we samen ontdekken dat uw kind meer is dan stotteren en we kijken naar de kwaliteiten die uw kind heeft. Samen bouwen aan zelfvertrouwen, de eigenheid en een positief zelfbeeld.  Kijken naar wat je kunt doen om met plagen, nadoen en uitgelachen worden om te kunnen gaan.

Behandelingen

Stotter­behandeling van jonge kinderen tot 6 jaar

Effective behandeling van stotteren

Stotter­behandeling kinderen van 6-12 jaar

Effectieve behandeling van stotteren en een beetje meer

Oefengroepen en groepstherapie(ën) en voor stotteren

Effective behandeling van stotteren

Laatste berichten