Over Ronald

Specialist(en)
Ronald Verbeek

Ik ben Ronald Verbeek. Ik ben logopedist – stottertherapeut.

Het vermogen om te kunnen spreken, en daardoor expressie te kunnen geven aan onszelf op een manier die uniek is voor ons mensen, is fascinerend. Door middel van gesproken (en geschreven) taal op een zeer complexe manier kunnen communiceren. Als kind was ik al verwonderd over de verhalen die in boeken stonden en ik werd in mijn hoofd meegezogen in een andere wereld. In ons dagelijks bestaan staan we eigenlijk nooit bij stil bij het vermogen zomaar te kunnen praten. Vaak staan we daar pas bij stil als in dat ‘zomaar’ kunnen spreken iets niet vanzelfsprekend gaat daarin.

Voor stotterende mensen gaat het spreken niet altijd zomaar vanzelf makkelijk. En voor een aantal stotterende mensen levert het stotteren (en/of broddelen)  problemen op in het vrijuit spreken en communiceren met anderen. Soms beïnvloed het ook het zelfbeeld van de persoon die stottert negatief.

Tijdens de opleiding logopedie had stotteren al een speciale plek voor mij en in de periode vanaf 1990 dat ik een reguliere logopediepraktijk had in Hardenberg volgde ik de na- en bijscholingen die er te doen waren op gebied van stotteren.

Eind 2010 stond ik op een punt in mijn leven, en werkzame leven, dat ik aan het denken en voelen was of dat wat ik tot dan had gedaan goed was om voort te zetten of dat ik het anders zou willen. Dat leidde tot de conclusie dat ik eerder weer meer tijd zou willen hebben voor het directe contact met cliënten en dan het liefst op gebied van stoornissen in de vloeiendheid: stotteren en broddelen. In mei 2011 heb ik de overstap naar het Stottercentrum in Zwolle kunnen maken. In dat jaar ben ik ook gestart met het NVST specialisatietraject op gebied van stotteren en broddelen. In januari 2012 kon ik het stottercentrum overnemen. Na afronding van de opleiding tot stottertherapeut heb ik naast het Stottercentrum Zwolle in 2014 het Stottercentrum in Enschede over kunnen nemen van een collega.
Het samen 'werken' met mensen die stotteren, van jong tot ouder, blijft fascinerend. Door de steeds verdere verdieping in het vak en het werken met personen die stotteren ervaar ik ook op persoonlijk vlak verrijking en verdieping. Steeds opnieuw weer wordt ik verrast door de veerkracht van stotterende personen, van jong tot oud(er), en ervaar ik die veerkracht ook in hun omgeving, bij ouders, familie, vrienden, leerkrachten enzovoort.

Door wetenschappelijk onderzoek op het gebied van stotteren kunnen we het stotteren anders plaatsen en daardoor in behandelingen verschillende en andere en meer effectieve strategieën te kiezen voor verschillende leeftijdscategorieën.

Als lid van de VSN, de Vereniging Stottercentra Nederland, onderschrijf ik de visie en missie daarvan. Deze vindt u elders op deze site.

Behandelingen

Jonge kinderen tot 6 jaar

Effective behandeling van stotteren

Kinderen van 6 - 12 jaar

Effectieve behandeling van stotteren en een beetje meer

Jongeren van 12 - 18 jaar & Volwassenen

Effective behandeling van stotteren

Groepstherapie(ën)

Effective behandeling van stotteren

Laatste berichten

Aangesloten bij

logo HCA logo NVST logo EFS logo fysiotherapeuten logo KP logo parmedische zorg

© Stottercentrum Zwolle Enschede. | Webontwikkeling door Acacia Internet

.