Skip to main content

Werkwijze

Specialist(en)

U kunt zich telefonisch of per mail aanmelden. Voor behandeling in het stottercentrum heeft u een verwijzing van uw / een (huis)arts nodig.

Zo gauw dat kan wordt met u een afspraak gemaakt voor u of uw kind voor een intakegesprek gevolgd door een anamnesegesprek.

Vervolgens wordt het onderzoek gepland. Afhankelijk van welk(e) onderzoek(en) nodig is (zijn) kan dit een of meerdere afspraken in beslag nemen.

Daarna wordt in samenspraak met u het beleid bepaald: Bij jonge kinderen kan het zijn dat een aantal monitoringafspraken gepland worden of dat met behandeling wordt gestart. Bij oudere kinderen en (jong) volwassenen wordt in overleg met u bepaald wat nodig is.

Ouders, of een van de ouders, zijn altijd aanwezig bij de behandeling van kinderen. Bij de hele jonge kinderen zijn ouder(s) co-therapeut en worden in het stottercentrum getraind zodat zij zelf een belangrijk deel van de behandeling kunnen uitvoeren.
Bij de wat oudere kinderen worden ouders eveneens actief ingezet en begeleid in het kunnen oefenen en coachen van het kind. 
Vanaf wat verder in de puberteit kunnen kinderen vaker zelfstandig(er) in begeleiding / behandeling staan maar ook dan is de rol van ouders belangrijk en van grote waarde. 

Het is  ook mogelijk consultatie aan te vragen: Uw behandelend logopedist kan een consult aanvragen inden er vragen zijn over stotteren of betreffende de behandeling. Hierna kan een uitgebreid advies aan uw behandelend logopedist gegeven worden zodat zij of hij het traject me u kan voortzetten.

Tevens is er de mogelijkheid caoching: Uw logopedist kan coaching door het Stottercentrum vragen zodat u, voor uzelf of uw kind, dichtbij huis de begeleiding / behandeling kan worden voortgezet.

Behandelingen

Effective behandeling van stotteren
Effectieve behandeling van stotteren en een beetje meer
Effective behandeling van stotteren

Laatste berichten